Szeretem a piacokat, na!

Ma végre eljutottam az Amarante-i piacra. Minden szerdán és vasárnap van piac. Inkább vásárra hasonlít, mint sima piacra. Mindent lehet találni benne ruhaneműtől élő állatig.

WP_001199

Az egyik bejárata

Ugyan úgy találhatóak ruhaneműk, kerti és konyhai eszközök, edények, ágyneműk, méteráru. Ezek a magyarországihoz hasonló kínálatban, olyan kínai piac jellegűek. Minden nagyon olcsó és tele van egyet fizetsz kettőt-hármat kapsz ajánlattal. Találtunk egy helyet, ahol minden 5 Euro volt, a kabátoktól az elegáns ruhákig minden. Az egyik spanyol lány vett is gyorsan magának egy kabátot. 🙂 ( mi lányok már csak ilyenek vagyunk) A zöldséges részen viszont több a helyi termelő, mint a nagybanis, a legtöbb magyarországi piacokkal ellentétben. És itt mivel már napközben akár 23° C is lehet, már lehet kapni mindenféle zöld salátafélét, ebben nagyon nagy a kínálat. Már kezd érni a paradicsom is, gondolom főleg azoknál, akiknek fóliasátruk van, és érik az eper is. Aztán ott van a sok finom  narancs és citrom. Isteni ízük van és a legfinomabb a reggeli citromtea, amit citrom héjából készítenek ( itt nyugodtan fel lehet használni a héját, mert a itt sok helyen az udvaron ott van legalább egy narancs és egy citrom fa).

WP_001200

Gyönyörű zöldek

WP_001201

Érik már a paradicsom

WP_001202

Olívabogyó és egy fajta sárga bab, amit a legtöbb kocsmában kérni lehet és szotyi helyett isteni, nagyon finom

WP_001206

Friss citrusfélék

WP_001205

Palánták: rengetek káposztaféle és salátaféle meg hagyma és fokhagyma palánta is kapható

WP_001210

Itt vettük a krumplit

Aztán a piac másik részén ott árulják a frissen fogott halakat és egyéb tengeri herkentyűket, meg lehet szárított, sózott halat is vásárolni, ha valaki azt szeretne. De mindent frissen!

WP_001207

Friss hal, több féle

WP_001209

Na ki tudja ez micsoda? 🙂

WP_001208

Szárított és sózott halak

Élő állatot is lehet vásárolni, kacsát, libát (egy Románia feliratú dobozban voltak), csirkét minden méretben, tyúkot, kakast. Majdnem vettünk két kacsát 🙂 mert az önkéntesek a házban, ahol laknak, van egy nagy zöld udvara, és ott jól el lettek volna.

WP_001203

Kicsit összezsúfolva várják a vásárlókat szegény kis szárnyasok

WP_001211

Ilyen egy kopasznyakú érdeklődő kakas. Nézegette, hogy azon a soron mit árulnak éppen

Vámosmikolai piac is aranyos kis piac és szeretek oda járni, de jobban szeretném, ha több helyi zöldségtermesztő lenne. A füstölt húsáru, tojás, gomba kínálat nagyon jó. A zöldséggel az a baj, hogy elég ritkán lehet találni helyi termelőt, inkább csak nagybanist. Igaz igyekeznek magyar árut árulni, de akkor is jobban szeretném a helyit.

WP_001204

Azt hiszed szalonna…nem, nem! Ez kérem süti. Valójában piskóta lapok. Milyen jó ötlet, házi piskótalap készen csak a krém kell bele.

WP_001212

És az áhított parafadugóim! Itt a parafa hazájában zsákszámra lehet venni a piacon 😉

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s