Egy újabb kezdet

Az életemben ez már a harmadik alkalom amikor azt mondhatom, hogy gyökeresen megváltozott az életem egy bizonyos esemény után.

Az első akkor volt amikor Magyarországra költöztem és azt hiszem ezt nem kell magyaráznom, hogy miért változott meg az életem.  Ezt követte 2010 júliusa, a Földkelte tábor. Ez a tábor mindkettőnk számára mérföldkő volt. Innentől kezdve másképpen éltünk, jobban odafigyeltünk a környezetünkre és a saját egészségünkre. Más dolgok váltak fontossá az életünkbe és addig fontosnak minősített dolgok eltörpültek az új dolgokkal szemben.

Nekem az elmúlt hét hét volt a harmadik ilyen időszak.  Ezt a hét hetet Portugáliában, Amarante-ban töltöttem. Önkéntesként voltam ott azért, hogy tanuljak, hogy megtanuljam, hogyan kell egy civil szervezetet jól és profitábilisan működtetni.

A fogadó szervezet a Casa da Juventude de Amarente volt. Ez nem csak egyszerűen egy civil szervezet, vagy egy ház, ez annál sokkal több. 10 év alatt a város fiataljainak egy fontos helyévé vált, itt találkoznak a barátokkal, itt részt vehetnek különböző programokon, nyelvet tanulhatnak, külföldi fiatalokkal találkozhatnak,  külföldre utazhatnak az egyesület segítségével és még egyéb lehetőségek tárháza található számukra ezen a helyen.  De erről majd remélhetőleg egy beszámolót is fogok tartani Bernecén, ahol sokkal több mindent el fogok tudni mondani .

Hogy miért lett ez a harmadik?  Első sorban egy nagyon jó önismereti próba volt, másodsorban meg azzal, hogy részese lehettem az egyesület mindennapjainak és beleláthattam az ott dolgozó emberek munkájába, a konyhás lányoktól az igazgatóig és elnökig sokat segített abban, hogy tisztábban lássam a céljaim realitását, illetve azt, hogy az elképzeléseimet miként tudom értelmesen és hatékonyan megvalósítani.

Elkezdődik az civil szférabeli életem… és nagyon sok minden fog azon múlni, hogy én hogyan élem ezt az életet és hogyan tevékenykedek. És ez nagyon nagy kihívás és ugyanakkor megtiszteltetés számomra. Remélem, hogy hasznára leszek ennek a kis közösségnek, ahol élek, hiszen ez a célom és az álmom is egyben.

WP_001320_1

 

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s