Miről szólunk?

A Dirty Druids annak a krónikája, ahogyan budapesti alkalmazottakból önellátó kreatívokként próbálunk boldogulni, közelebb a természethez, és a körülöttünk élő emberi közösséghez. A kertünk gazdálkodói szemmel nézve aprócska, egy-két távoli rokont leszámítva nem ismerünk itt senkit. Gergő reklámügynökségi kapcsolataira alapozva szabadúszó kreatívként és független újságíróként dolgozik, közben Joli a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési egyesületnél írja és menedzseli a pályázatokat,  a faluban pedig a többi fiatallal együtt szervezik a Ribizli Egyesület programjait. Emellett most éppen gombaszakellenőri tanfolyamra jár.

A Dirty Druids posztjaiban dokumentált kísérlet során azt vizsgáljuk, saját bőrünkön, hogyan lehet a gyakorlatban megvalósítani egy testileg-lelkileg teljesebb, harmonikusabb, szabadabb, és számunkra önkifejezőbb életet, segíteni város és vidék szimbiózisát.

Nem vagyunk parasztok, se agrármérnökök, se hippik, csak két szociológus Budapestről, akik mindent máshogy akarnak csinálni – és remélhetőleg bebizonyítani, hogy ez tényleg lehetséges.

 

Miért Dirty Druids?

Bernecebaráti egykor két kisebb település volt: Bernece és Baráti. Ld. helytörténet.

Dirty // Koszos, poros // Sáros // Villa Burnice – Bernece első okiratban említett neve, (1245) // “burnice” szláv eredetű név, jelentése: sáros

Druids // druidák, kelta természetpapok // a druidák egykori tudásának átörökítői leginkább a bencés rend szerzetesei voltak (lásd pannonhalmi levendula!) // Barátok // Baráti első említése, a környékbeli bencésekről kapta a nevét (1156)

 

 

Hírdetés

Miről szólunk?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s