Miről szólunk?

A Dirty Druids annak a krónikája, ahogyan budapesti alkalmazottakból önellátó kreatívokként próbálunk boldogulni, közelebb a természethez, és a körülöttünk élő emberi közösséghez. A kertünk gazdálkodói szemmel nézve aprócska, egy-két távoli rokont leszámítva nem ismerünk itt senkit. Gergő reklámügynökségi kapcsolatait fenntartva szabadúszó kreatívként és független újságíróként próbálkozik az anyagi háttér megteremtésével, közben Joli főz, palántáz, piacra jár, és a Szatyorban elsajátított civil tapasztalatait kamatoztatja itt, Bernecén.

A Dirty Druids posztjaiban dokumentált kísérlet során azt vizsgáljuk, saját bőrünkön, hogyan lehet a gyakorlatban megvalósítani egy testileg-lelkileg teljesebb, harmonikusabb, szabadabb, és számunkra önkifejezőbb életet, segíteni város és vidék szimbiózisát.

Nem vagyunk parasztok, se agrármérnökök, csak két lökött szociológus Budapestről, akik mindent máshogy, mindent jobban akarnak csinálni – és bebizonyítani, hogy ez tényleg lehetséges.

 

 

Dirty // Koszos, poros // Sáros // Villa Burnice – Bernece első okiratban említett neve (1245)

Druids // druidák, kelta természetpapok // a druidák egykori tudásának átörökítői leginkább a bencés rend szerzetesei voltak (lásd pannonhalmi levendula!) // Barátok // Baráti első említése, a környékbeli bencésekről kapta a nevét (1156)

 

 

Reklámok

Miről szólunk?” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s